„Suferință mai mare nu există”
Puțin după ora 12:00, când a început slujba de înmormântare a tinerei, capela din curtea Bisericii Biscaria din Simeria, în care a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Mariei, era neîncăpătoare. Zeci de coroane din flori, aduse de apropiați, prieteni, dar și foști colegi de liceu sau de facultate ai tinerei, se aflau afară, sprijinite de gardul metalic al lăcașului de cult. Mulți dintre cei care au luat parte la tristul eveniment, tineri sau vârstnici, erau cu ochii înlăcrimați și nimeni nu își putea explica de ce o tânără cu un suflet atât de mare a avut parte de un destin atât de tragic. „Eu o cunosc de mică. A fost o elevă eminentă. A urmat liceul de arte și, apoi, a reușit la arhitectură, la Timișoara. Suntem șocați și, în același timp, și revoltați pentru ce s-a întâmplat acolo, în acel club din București. Păi, dacă s-a spus că acea substanță ce se afla peste buretele din localul acela a fost mai puternică decât gazul Zyklon B, folosit la Auschwitz?”, a spus una dintre persoanele care a participat la ceremonia funerară a tinerei. „E necaz mare. Vai de părinții care au această durere! Să nu pună nimeni mâna pe inima lor!. Nu există suferință mai mare pentru un părinte decât să își îngroape copilul”, a zis, la rândul său, o altă femeie care a luat parte la tristul eveniment.
Cântăreața Celia, prezentă la înmormântare: „Îmi este greu să vorbesc în astfel de momente”
Printre cei care au venit să îi aducă tinerei un ultim omagiu și să fie alături de familia greu încercată s-a aflat și cântăreața Celia, originară din Simeria. „Îmi este foarte greu să vorbesc în acest momente extrem de dureroasă”, a spus Celia, cu vocea stinsă, vizibil afectată de moartea prietenei sale.
Aproximativ o oră mai târziu, după ce slujba oficiată de un sobor de patru preoți s-a încheiat, cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul orășenesc, de pe strada Cucului din Simeria, acolo unde Maria Vulcu a fost înmormântată și își doarme acum somnul de veci.
Se mutase în București pentru a-și îndeplini un vis
Maria Vulcu avea 30 de ani și era fiica unui cunoscut medic stomatolog din Deva, iar sora ei profesează tot în medicină dentară, în același oraș. Prietenii și cunoscuții tinerii au fost șocați de vestea morții ei și nu le-a venit să creadă că tânăra se numără printre cele 32 de victime ale cumplitului incendiu din clubul bucureștean. Cei care au cunoscut-o pe Maria, colegi de liceu sau facultate, spun despre ea că era o fată veselă, mereu cu zâmbetul pe buze și care avea multe planuri de viitor, vise ce i-au fost spulberate multe prea repede. „Maria era de o veselie debordantă. Lumea va fi mai tristă fără ea”, a mărturisit unul dintre prietenii apropiați ai tinerei.
Fostă elevă a Liceului de Muzică și Arte Plastice din Deva, Maria Vulcu a urmat cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Politehnice din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2010. A urmat și un master în arhitectură, iar în urmă cu aproximativ doi ani și-a deschis, la Deva, un cabinet individual în acest domeniu. De circa doi ani, se mutase în Capitală, unde își dorea să ajungă un arhitect renumit.
Vineri seară a mers la concertul trupei „Goodbye to Gravity” și nu a reușit să scape din infernul care a cuprins clubul la scurt timp după începerea show-ului de artificii. Maria sau „Mary”, cum o alintau prietenii buni, a fost găsită la intrarea în club și nu prezenta arsuri pe trup, potrivit unor apropiați. A fost identificată la IML, unde a primit „numărul 6”.