„Eden a început procesul de recrutare obligatorie în cadrul IDF până când a primit înștiințarea că nu se va putea înrola în mod normal din motive medicale. În ciuda acestui fapt, s-a înscris ca voluntar”, au explicat apropiații artistei care s-a clasat pe locul al cincilea la Eurovision 2024.

Eden a reprezentat Israelul cu fiecare ocazie pe care a putut și a fost important pentru ea să se ofere voluntar, în aceste vremuri dificile. Ea va lua parte la o campanie de diplomație publică în întreaga lume și este de așteptat să își înceapă serviciul când acest proiect va fi finalizat.

Eden, pe scena din Malmö, fluturând steagul Israelului.
Sursa: Hepta

Scandalul de la Eurovision 2024

Cu câteva minute înainte de începerea finalei Eurovision 2024, în culise s-au desfășurat negocieri intense cu delegațiile din 6 țări, Norvegia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda și Elveția, care au vrut să-și retragă concurentul din cauza participării Israelului în finală.

Megascandalul a fost evitat cu doar 25 de minute înainte de ultimul act al concursului muzical. „Am dezbătut până în ultima secundă dacă ar trebui să ne retragem”, a confirmat Magnus Børmark (41 de ani), chitaristul trupei norvegiene Gåte.

„În principiu, a fost vorba despre faptul că Israelului i s-a oferit oportunitatea de a folosi Eurovision ca instrument politic”, a completat Børmark.

Israelul s-a calificat în finala Eurovision, în ciuda protestelor propalestiniene cu mii de oameni de la Malmö.

Nu doar pe străzile din Malmö au avut loc proteste față de Israel. Publicul a huiduit-o pe israelianca Eden Golan. De asemenea, colegii artiști au căscat sau și-a pus steagul țării lor în cap, în timp ce Golan a vorbit la o conferință de presă.

De altfel, după finală, delegația Israelului de la Eurovision i-a acuzat pe alți concurenți de „ură”

Concursul Eurovision 2024, organizat la Malmö, în Suedia, a fost câştigat de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”.

Video: Eden Golan la Eurovision 2024

Urmărește-ne pe Google News