Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul depus de procurori și a fost menţinută pedeapsa dată inițial de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2022.

Prin urmare, Lidia Buble a primit un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de dare de mită. În această perioadă, artista trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti timp de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie timp de un an. În plus, i s-a confiscat suma de 450 de lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul altor doi inculpaţi, o femeie poliţist şi un prieten al Lidiei Buble, instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble în acest dosar. Prietenul care îi oferea sfaturi cântăreţei despre suma pe care urma să o dea poliţiştilor de la Rutieră era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, iar telefonul acestuia era interceptat de anchetatori. Faptele s-au petrecut în februarie 2021.

Urmărește-ne pe Google News