Sutdiul subliniază nevoia de a proteja mai bine mediul și de a îmbogăți biodiversitatea în zonele urbane, suburbane și rurale, pentru a conserva habitatele păsărilor.

Studiul, publicat în jurnalul Scientific Reports, a urmărit interacțiunile zilnice cu păsările a 1.292 de participanți, anul trecut, prin intermediul unei aplicații pentru smartphone numită Urban Mind.

Pe parcursul a două săptămâni, participanții, din Marea Britanie, Europa, SUA, China și Australia, au fost solicitați la intervale aleatorii de timp să înregistreze cum se simt, inclusiv dacă sunt fericiți sau stresați, dacă puteau vedea copaci sau dacă puteau vedea sau auzi păsările.

Cercetătorii au descoperit că nivelul mediu de bunăstare mintală al participanților a crescut atunci când au văzut sau auzit păsări, inclusiv al celor cu depresie.

Acest efect benefic a continuat și după întâlnirea cu păsările.

Andrea Mechelli, profesorla Kings College din Londra, a declarat: „Trebuie să creăm și să sprijinim medii, în special medii urbane, în care viața păsărilor este o caracteristică constantă.

Pentru a avea o populație sănătoasă de păsări, ai nevoie și de plante, ai nevoie și de copaci. Trebuie să hrănim întregul ecosistem din orașele noastre.”

Urmărește-ne pe Google News