Corneliu Revencu a explicat că în mediul înconjurător există două tipuri de sunete: zgomote şi muzicalitate. Obiectele de cult din toată lumea, cele realizate la standarde înalte, sunt instrumente care, în termeni tehnici, au fundamentală şi armonici, adică atunci când sunt lovite produc muzică, armonie sonoră. Această vibraţie, la rândul ei are efecte benefice asupra psihicului. „Trebuie spus că clopotele, după turnare, sunt acordate, ca orice instrument muzical, prin eliminarea de material din anumite zone ale obiectului până se atringe sonoriotatea perfectă. Tehnologiile sunt foarte sofisticate şi sunt secrete”, a adăugat Corneliu Revencu.
Pentru că la biserică nu bat mereu clopotele care să liniştescă psihicul, recent pe piaţa românească au apărut un fel de replici asiatice ale clopotelor europene ale creştinilor: este vorba despre vasele metalice de cult ale călugărilor tibetani, care ”cântă” mantre şi pot fi folosite de oricine, acasă.
În Tibet, preoţii budişti vindecă boli cu aceste vase. „Fiecare bol este realizat de un singur preot, de la topirea celor şapte metale care intră în componenţă până la finisare. Bolul sună diferit de la o persoană la alta, de la o încăpere la alta. Tibetanii le folosesc şi în scopuri terapeutice, ştiind că trebuie să vindeci mai întâi sulfetul pentru a putea elimina boala trupească. Cei care au aşa ceva acasă, trebuie să ştie că un bol nu trebuie folosit decât de o singură persoană”, ne-a spus Casandra Mihai, proprietarul magazinului de obiecte ezoterice Orfeu2000.