Zapada care s-a asternut, ieri, temeinic in Bucuresti, in numai cateva ore de ninsoare abundenta, a paralizat orasul si a scos din minti milioanele de locuitori. Daca dimineata se putea merge normal, dupa orele amiezii si, mai ales, spre seara, circulatia in Capitala a devenit un calvar. Autobuzele de transport in comun au avut intarzieri de zeci de minute, arterele au fost transformate in parcari pe care s-au inghesuit, bara la bara, mii de autoturisme care au produs astfel un imens blocaj. Soferii cu nervii intinsi la maximum      si-au iesit din pepeni si au claxonat in disperare, in speranta ca asa ar putea inainta macar un centimentru.

Si, ca peisajul sa fie complet, vantul a spulberat zapada cu peste 70 km/h. Abia spre seara, dupa o zi in care a stat pe ganduri daca sa iasa sau nu la deszapezit, Municipalitatea a catadicsit sa scoata pe strazi plugurile si tractoarele.

Pentru politistii bucuresteni de la Circulatie, ninsoarea care a “ingropat” si paralizat Capitala s-a dovedit a fi un dusman greu de invins. In cele cateva ore in care norii de deasupra Capitalei au cernut zapada din belsug s-au produs peste 200 de accidente rutiere si tamponari. In strada au fost trimise 40 de echipaje si 120 de agenti care au fost plasati in locurile considerate a fi cele mai grele, unde blocajele au paralizat complet circulatia.

Urmărește-ne pe Google News