Referindu-se la felul în care au acționat și, mai ales, la cel în care au colaborat cu celelalte autorități polițienești implicate în rezolvarea acestui caz, reprezentantul Interpol a spus că despre această captură se va vorbi, cu siguranță, și la Conferința Regională din zona Americilor care va avea loc la începutul lunii august în Panama. Ofițerii români vor fi dați de exemplu în ceea ce privește cooperarea. ”România reprezintă un exemplu de bune practici pentru statele europene în ceea ce priveşte implementarea, utilizarea şi accesarea informaţiilor poliţieneşti din bazele de date Interpol. De altfel, România se află între primele 10 state din lume din punct de vedere al alimentării cu date și informații a bazelor de date, dar și un contributor principal la operațiunile organizației”, a spus secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

Secretarul general al Interpol, Jürgen Stok, și ministrul de interne, Petre Tobă, la întâlnirea de la sediul Interpol, de la Lyon, Franța

România a fost invitată să participe cu specialiști în proiecte derulate la nivelul secretariatului general al Interpol și, totodată, să aplice împreună la proiecte privind regiunea europeană, finanțate de UE, dar și de alte organisme externe. Referitor la intensificarea fenomenului terorist și a creșterii amenințărilor la adresa securității internaționale, în urma discuțiilor de astăzi, Ministerului Afacerilor Interne urmează să beneficieze de asistență și suport tehnic din partea Secretariatului General al Interpol pentru implementarea tuturor instrumentelor de cooperare ale Interpol, demers care va contribui la creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor.

„Suntem un partener important al Interpol alături de care am desfășurat foarte multe operațiuni de succes iar întâlnirea de astăzi este o reconfirmare a acestei excelente colaborări și o oportunitate pentru dezvoltarea unor noi instrumente de cooperare” a declarat ministrul Petre Tobă la finalul întrevederii cu secretarul general Jürgen Stock.

 

Urmărește-ne pe Google News