În timp ce localnicii s-au obişnuit, doar zgomotul avioanelor mai deranjându- i uneori, pentru trecători şi pentru cei care lucrează în zonă aeronavele care zboară atât de jos constituie un spectacol.

«Ai impresia că îl poţi atinge cu mâna»

“Lucrez de ani buni în construcţii aici, în Otopeni, dar nu m-am simţit niciodată ameninţat de aeronavele care zboară atât de aproape de noi. Din contră, e spectaculos să vezi un avion atât de mare la o distanţă atât de mică faţă de tine. Ai impresia că îl poţi atinge cu mâna dacă te ridici pe vârful picioarelor”, ne-a spus Vlad Dumitru, 51 de ani.

Cei care au drum cu maşina prin zonă spun că momentul cel mai impresionant este atunci când avionul trece pe deasupra podului Otopeni. “Ai senzaţia că o să intri cu maşina direct în el”, ne-a mai spus Vlad Dumitru, care vine la serviciu cu automobilul.

«Nu reprezintă nici un risc pentru cei aflaţi la sol»

“Avioanele care aterizează pe Otopeni nu reprezintă nici un risc pentru cei aflaţi la sol. Chiar dacă par senzaţionale, aterizările de la ambele aeroporturi sunt proceduri absolut normale şi nu pun în pericol pe nimeni”, ne-a spus Dan Ştefănescu (foto), pilot al unei companii comerciale româneşti, dar şi membru al cunoscutei formaţii de acrobaţie “Iacării Acrobaţi”. (Claudiu Pacearcă)

Şi ei au parte de senzaţii tari

Nici spaniolii şi nici americanii nu sunt lipsiţi de senzaţii tari. Şi la ei, avioanele zboară la fel de aproape de pământ, încât ai impresia că vor “rade” vârfurile pomilor aflaţi pe marginea şoselelor sau se vor ciocni de vreo clădire.

 
 

Urmărește-ne pe Google News