Agenţiile de turism încheie parteneriate cu o bancă şi se stabileşte un număr de rate (minimum două şi maximum 24), pe o perioadă de timp limitată. În acest moment există cinci bănci care permit achitarea unui sejur în ţară sau în străinătate cu ajutorul cardului multibrand. Preţul excursiei poate fi rambursat fără plata unei dobânzi sau a unui comision. Cele cinci bănci au parteneriate cu circa 8-10 agenţii de turism intern şi extern.

Băncile care oferă astfel de carduri

Până la 30 septembrie poţi beneficia de următoarele oferte:
1 CardAvantaj de la Credit Europe Bank. Sumele cheltuite se pot rambursa în trei rate lunare, fără dobândă, indiferent de valoarea tranzacţiilor, dacă sunt făcute în afara ţării. Tot cu acest card poţi să-ţi achiţi vacanţa în cinci sau şase rate, dacă este achiziţionată de la anumite agenţii.
2 Bonus Card de la Garanti Bank condiţionează posibilitatea plăţilor în rate de contravaloarea facturilor. Adică, pentru a beneficia de promoţie, trebuie să faci cumpărături de minimum 150 de lei în străinătate. Dacă achiziţionezi vacanţa de la anumite agenţii, o poţi plăti în zece rate.
3 Star BT de la Banca Transilvania îţi dă posibilitatea să îţi cumperi o vacanţă pe care să o plăteşti în zece rate.
4 Cardul de cumpărături de la Raiffeisen Bank are o ofertă mult mai variată. Există zece agenţii de turism unde concediile se pot achita în rate fără dobândă, numărul maxim fiind 12.
5 La BCR se pot rambursa banii vacanţelor contractate la anumite agenţii, în 24 de rate.

Atenţie!

  • Un astfel de card implică existenţa unor costuri de administrare.
  • Costurile dobânzii sunt valabile doar pe perioada promoţiei, apoi, ca oricare card, devine purtător de dobândă.
  • În afara promoţiilor, cea mai mică dobândă anuală efectivă (DAE) este la BCR – doar 27,77% pentru un credit de 5.000 de lei.
  • Cea mai mare DAE (în afara promoţiilor) este la Europe Bank (CardAvantaj) – 34,70%. Dar şi oferta este mai generoasă.

Urmărește-ne pe Google News