De Sarbatori, chiar si cei care nu obisnuiesc sa consume bauturi alcoolice tot beau macar un pahar de vin. Daca inca nu v-ati hotarat cu ce soi de vin sa va delectati la masa traditionala de Craciun, Libertatea a facut o degustare care va poate ajuta in alegerea dv.
Constantin Dragan, degustator de vinuri la Athenee Palace Hilton: “Acest Pinot Noir-Dealu Mare e probabil unul din cele mai bune vinuri de pe piata, poate fi asortat preparatelor usoare din carne de vita, dar si celor din carne de porc, asezonata cu legume la gratar”.
1 – Nota 7
2 – Nota 8
3 – Nota 10
4 – Nota 9
5 – Nota 6
Rares, formatia Impact: “Dau nota 10 vinului Merlot Podgoria Recas. Facand o comparatie, este la fel de bun ca o friptura in sange”.
1 – Nota 8
2 – Nota 10
3 – Nota 9
4 – Nota 7
5 – Nota 6
Mihaela Cernea, formatia Class: “Cel mai bun mi s-a parut Busuioaca de Bohotin. Imi place pentru ca este dulce si merge la petrecerile de fete”.
1 – Nota 10
2 – Nota 8
3 – Nota 9
4 – Nota 7
5 – Nota 6
Florin Cojocaru, formatia Class: “Nota maxima pentru Pinot Noir-Dealu Mare. E pe gustul meu. L-as consuma alaturat cu o mancare grasa”.
1 – Nota 7
2 – Nota 8
3 – Nota 10
4 – Nota 6
5 – Nota 5
1. Busuioaca de Bohotin MEDIA: 8
Florin Cojocaru, formatia Class: “E un vin care, din punctul meu de vedere, merge dupa o masa care se incheie cu un desert”. 9,49 lei
2. Merlot – Recas MEDIA: 8,5
Constantin Dragan, degustator de vinuri: “Acest vin demi-sec e placut, catifelat, destul de imbietor si se asorteaza cu carnea de vitel”. 7,49 lei
3. Pinot Noir – Dealu Mare media: 9,5
Mihaela Cernea, formatia Class: “E un vin sec, iar mie imi plac cele dulci. Cred insa ca cei carora le place vinul sec l-ar gasi foarte bun”. 10,89 lei
4. Caberlot – Vanju Mare MEDIA: 7,25
Constantin Dragan, degustator de vinuri: “Vin cu un buchet ferm, se simt note de coacaze si piper negru. Potrivit pentru branzeturile fine”. 7,29 lei
5. Pinot Noir – Bostavan MEDIA: 5,75
Rares, formatia Impact: “Are un ambalaj foarte frumos, dar, sincer, ca gust nu pot spune ca ma omor dupa el”. 6,49 lei