Aceștia au ajuns la concluzia că sunt șanse minime de îmbolnăvire cu noul coronavirus prin coletele expediate din China.

Oficialități din domeniul sănătății din SUA au declarat, marți, că nu există dovezi care să susțină transmiterea noului coronavirus prin mărfuri importate, notează Mercury News.

„În general, din cauza supraviețuirii slabe a acestor coronavirusuri pe suprafețe, există riscul foarte scăzut de răspândire din produsele sau ambalajele care sunt livrate pe o perioadă de zile sau săptămâni la temperaturi ambiante”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, doctorul Nancy Messonnier, director al Centrul pentru Controlul Bolilor pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Chiar și în cea mai rea situație, în care o persoană care strănută îți ambalează, să zicem, un telefon Apple iPhone 11 de 700 $, cumpărat de pe Amazon și livrat la domiciliu pe calea aerului prin United Parcel Service sau FedEx – nu este periculos.

Asta pentru că studiile arată că virușii, SARS și MERS, de exemplu, trăiesc doar câteva ore pe suprafața unui obiect. Ei sunt răspândiți cel mai adesea prin picături respiratorii de la o persoană la alta.

În mod normal, durează cel puțin trei zile pentru ca un pachet să ajungă din China în California, conform UPS și FedEx. Așa că virusul nu va putea supraviețui suficient de mult pentru provoca îmbolnăvirea persoanei care primește coletul.

În ceea ce privește animalele sau produsele animale importate din China, specialiștii americani nu au dovezi care să sugereze că prezintă un risc de îmbolnăvire, cu atât mai mult cu cât acest gen de comerț este strict reglementat de SUA.

În acest context, chiar dacă autoritățile din SUA sunt în alertă, riscul ca noul virus să ”explodeze” peste ocean rămâne scăzut.

În prezent, sunt monitorizate 110 persoane din 26 de state care ar putea avea coronavirus. Până în prezent, au fost cinci cazuri confirmate, în Los Angeles, Orange, Chicago, Seattle și Tempe, din Arizona.

”Nu știm dacă acest virus se va comporta exact în același mod ca SARS și MERS, dar nu există dovezi care să susțină transmisibilitatea și nu există cazuri în SUA din mărfuri importate”, a conchis Messonnier.

 
 

Urmărește-ne pe Google News