Aditivi folositi in industria alimentara

Aditivii de care trebuie sa va feriti:
E 102 – Tartrazina, un colorant galben de sinteza, folosit la sucuri. Este alergenic puternic.
E 120 – Cosenila – un colorant rosu, puternic alergen, trebuie evitat consumul mai ales de catre copii.
E 211 – Acid benzoic. Cancerigen.
E 225 – Metabilsulfit, un conservant iritabil al tubului digestiv.
E 251 si 252 – Nitratul de Sodiu si cel de Potasiu, sunt conservanti cancerigeni, regasiti in special in mezeluri. Pot provoca moartea.
E 123 – Amarant – colorant rosu alergen si cancerigen.
E 321 – BHT, antioxidant regasit in margarine. Creste colesterolul.
E 339 – Acid ortofosforic si derivatii lui – opreste digestia.
Aditivii de care nu trebuie sa va feriti:
E 306 – Tocoferol, vitamina E naturala. Se afla in peste, soia si untura de peste.
E 407 – Caraguran – emulsifiant natural.
E 300 – Acid ascorbic – Vitamina C naturala, anticancerigena
E 440 – Pectina – gelifiant natural
E 322 – Lecitina – antioxidant
E 140 – Clorofila – colorant natural.

 
 

Urmărește-ne pe Google News