Cea mai mare indemnizație primită se înregistrează în București. Este vorba de suma de 159.348 lei, primită de un avocat, al cărui venituri veneau din activităţi independente, înainte de a intra în concediul de creștere a copilului.

Pe locul doi se află o persoană din Constanța, care are venituri din salariu și drepturi de proprietate intelectuală. Acesta beneficiază de o indemnizația de creștere a copiului în valoare de 141.679 lei.

Pe locul trei se află o persoană din București. Indemnizația este în valoare de 94.168, persoana având anterior venituri din drepturi de autor. Și un constănțean primește de la stat suma de 87.873 lei, pentru creșterea copilului. Este salariat și are funcția de director general. 

O indemnizație de 60.861 lei este plătită unui bucureștean, acesta având anterior venituri din activităţi independente, fiind executor judecătoresc.

La Arad, o persoană, director comercial, primește o indemnizație de 53.743 de lei, iar o persoană din Buzău are o indemnizație de 51.680 lei, din activităţi independente, fiind executor judecătoresc. 

Pe locul opt se află județul Galați, unde un avocat primește suma de 50.083 lei pentru creșterea copilului. Și la Sălaj se înregistrează o indemnizație de 47.598 lei, persoana având venituri din activităţi independente (PFA), iar la Maramureș, o persoană primește de la stat 45.544 lei, având venituri din activităţi independente.

La începutul acestui an, indemnizaţia unui bărbat de Sibiu, de 35.000 de euro, a fost redusă la doar 1.000 de lei, inspectorii de la FISC stabilind că suma imensă era nejustificată. Indemnizaţia de creştere a copilului pe care a primit-o timp de patru luni bărbatul din Sibiu a fost recalculată, după ce controlul ANAF a stabilit că beneficiarul ei obţinuse venituri mult mai mici decât cele declarate.

Guvernul ia în calcul plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului, la o sumă cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei. Prounerea apare în Programul de convergență 2017-2020, publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe și care a fost adoptat în ultima ședință a Executivului.

”În vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii”, anunță Executivul.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News