Adrian Streinu Cercel a explicat în ce fel este afectat organismul uman de trecerea rapidă de la temperaturi foarte scăzute, la o vreme de primăvară. Organismul se adaptează mai greu la schimbările climatice bruște.

Specialiștii spun că numărul virozelor și gripelor nu crește din cauza faptului că sunt temperaturi de primăvară în plin sezon de iarnă, ci pentru că această ”căldură” este înșelătoare și oamenii sunt tentați să renunțe la hainele groase de iarnă.

Într-un alt interviu Libertatea LIVE, climatologul-şef al ANM, Roxana Bojariu, a explicat de ce avem temperaturi de primăvară, de peste 20 de grade Celsius, în plin sezon de iarnă. Expertul spune că este un efect direct al încălzirii globale.

Ultimele măsurători arată că luna ianuarie a fost cea mai caldă din istoria Administrației Naționale de Meteorologie. Consecințele acestor schimbări se regăsesc în răspândirea unor forme de gripă agresive, dar şi în posibila compromitere a culturilor agricole de cereale, dacă în perioada următoare vine gerul. Stratul de zăpadă care oferă protecție lipsește.


Citeşte şi: VIDEO/Istoria văzută prin ochii bătrânului cizmar. De la întreprinderea Kirov la micul atelier din pasaj, via cooperativa de stat


 
 

Urmărește-ne pe Google News