Vrei să redecorezi locuința sau să cumperi mobilier pentru casa în care tocmai te-ai mutat? Te așteaptă o misiune destul de dificilă și o perioadă cu îndelungi căutări și calcule. Odată ce știi ce costuri presupune mobilierul pentru fiecare încăpere, poți calcula mai ușor bugetul orientativ pentru redecorarea sau renovarea unei locuințe. Iată ce am aflat noi:
- Bucătăria, prima care trebuie cumpărată. Care este prețul orientativ pentru ea
Prima încăpere ce trebuie mobilată într-o locuință este, cu siguranță, bucătăria. Este încăperea utilizată pentru cele mai multe activități, așa că ea este și cea care presupune de obicei costuri destul de mari. Desigur, costurile pentru mobila de bucătărie depind de materialul pe care îl dorești, de model, dar și de suprafață, dar se pot amenaja și bucătării absolut superbe și perfect funcționale la prețuri foarte mici.
Dacă arunci un ochi la diversele oferte de mobilier de bucătărie vei vedea că poți găsi mobilă elegantă și versatilă la un preț de circa 2.300 de lei. Printre acele oferte vei observa că poți opta și pentru varianta mobilierului la comandă, cel în care poți alege materialul, culoarea și dimensiunea și poți vedea mai multe opțiuni de prețuri, în funcție de bugetul pe care îl ai. Este foarte posibil ca în varianta mobilei la comandă să ieși chiar mai ieftin.
- În dormitor, patul și salteaua sunt cele mai costisitoare
În camera în care dormi, cel mai important obiect de mobilier este, desigur, patul. Dacă adăugăm la costul lui și bugetul alocat unei saltele de bună calitate, este limpede că ele te vor costa cel mai mult. Prețul unui pat matrimonial pornește de o suma aproximativă de 650 de lei. O saltea de două persoane de o calitate bună ajunge la 1000 de lei, însă poate fi și mai scumpă, dacă îți dorești una durabilă. Aceste două obiecte ajung împreună la peste 1.600 de lei.
Pentru dressing va trebui să scoți din buzunar încă 1000 de lei, cel puțin, în funcție de dimensiuni. Noptierele și o comodă, cele care completează, practic, mobilierul de dormitor, sunt cele mai ieftine, le poți achiziționat pe toate cu circa 700 – 800 de lei. Dacă optezi pentru achiziționarea unui set de dormitor poți ajunge la un cost mai mic, de circa 2.500 pentru pat, dressing, două noptiere și o comodă.
- Un living modern nu este atât de scump pe cât crezi
Stilul modern este caracterizat de simplitate. Nu e cazul să achiziționezi biblioteci masive sau corpuri de mobilier inutile. Dacă te rezumi la un mobilier de living simplu, o canapea și o măsuță de cafea ajungi la un cost de aproximativ 2.500 de lei. În cazul în care vrei să achiziționezi și fotolii, mai trebuie să mai scoți din buzunar încă circa 300-400 de lei pentru fiecare. Mai economic este să cumperi tabureți, care ajung la circa 100 de lei bucata.
Acestea sunt, în mare, obiectele de mobilier de care este nevoie într-un apartament, însă costurile cresc dacă adăugăm și un cuier cu pantofar pentru hol, un dulap pentru baie sau mobilierul pentru camera copilului. Dacă facem un total, costul orientativ pentru mobilarea completă a unui apartament ajunge undeva la 8.000 de lei. Tu ce buget ai aloca pentru aceste achiziții?
Sursa foto: Shutterstock