Grecia – Tsoureki
O pâinică cu compoziția unei brioșe, aromată cu esență de semințe de cireșe sălbatice și decorată adesea cu ouă fierte, vopsite în roșu, pentru a simboliza sângele lui Hristos.
Slovenia, Croația – Pinca
O pâinișoară rotundă, cu semnul crucii, care este consumată de obicei pentru a sărbători sfârșitul Postului Mare în Slovenia și Croația, dar și în unele zone din Italia.
Spania- Mona de Pascua
O prăjitură realizată în mai multe regiuni ale Spaniei în timpul Semana Santa (Săptămâna Mare), asemănătoare unei gogoși mari, deasupra căreia se pune un ou fiert.
Marea Britanie – Hot cross buns
Niciun Paște britanic nu ar fi complet fără această pâinică dulce și condimentată, purtând semnul crucii și consumată cu această ocazie de sute de ani. Un alt desert popular în timpul acestei perioade este prăjitura de fructe Simnel, decorată cu 11 sau 12 biluțe de marțipan, simbolizând apostolii.
Bulgaria, Georgia- Kulich
De Paști, familiile din multe țări creștine ortodoxe, printre care Bulgaria, Georgia, coc o prăjitură în forme înalte și o decorează cu o glazură albă, pe care adaugă ornamente colorate sau flori. Adesea, prăjitura este binecuvântată de un preot după slujba de Paști.
Rusia – Pashka
Pashka este un desert în formă de piramidă, realizat din brânză și servit în mod tradițional de Paște în Rusia. Prăjitura este adesea decorată cu simboluri religioase, cum ar fi literele „XB”, de la „Christos Voskres”, însemnând „Hristos a înviat”.