„Pentru mine, proiectul M.R.S a luat sfârșit! Am demisionat din funcția de președinte al partidului Mișcarea România Suverană! De asemenea, transmit tuturor celor care mă cunosc ca om și ca politician că nu mai vreau să fiu asociată sub nicio formă cu numele sau imaginea celui pe care l-am susținut atâția ani în mod loial și corect!”, a transmis Carmen Dan marți, 23 iulie, pe Facebook.

Ea a precizat că a acceptat să fie președinte în martie 2023 „din respect pentru cei care l-au urmat” pe Liviu Dragnea „când s-a scindat un alt partid, ca urmare a neimplicării și neasumării lui, la rugămintea lui expresă”. Este vorba despre partidul Alianţa Pentru Patrie.

Carmen Dan: Îl știu pe Liviu Dragnea de peste 25 de ani, dar s-a terminat

Contactată de Libertatea pentru precizări suplimentare, Carmen Dan a spus că se știe de peste un sfert de secol cu Liviu Dragnea, dar comunicarea a luat sfârșit după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

„Sunt peste 25 de ani de când mă știu cu Liviu Dragnea. Ne cunoaștem, am fost într-o relație de comunicare 25 de ani. În stilul lui caracteristic, așa cum și-a bătut joc de toți oamenii care i-au fost aproape necondiționat, s-a întâmplat și cu… Nu știu cum voi reacționa când ne mai vedem. Nu mai comunic cu domnul Dragnea imediat după alegerile din 9 iunie”, a spus fosta ministră PSD de interne pentru Libertatea.

Ea a precizat că plecarea din partid are la bază și lipsa de implicare a lui Dragnea în ultimul an și jumătate. Întrebată dacă va mai rămâne în politică, Carmen Dan a răspuns că nu știe.

„Urmează o perioadă în care trebuie să reflectez. Dacă pot să fac bine din punct de vedere politic, probabil se va ivi o oportunitate care să se plieze pe ceea ce consider eu că ar trebui să fie politica, adică bun simț și respect pentru cetățeni. Altfel, ce sens are?”, a punctat Carmen Dan pentru Libertatea.

Liviu Dragnea a înființat două partide după ieșirea din închisoare

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a fost închis în mai 2019, imediat după alegerile europarlamentare, după ce a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și a avut de ispășit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare.

El a fost eliberat mai devreme, pe 15 iulie 2021, după doi ani și două luni. Dragnea mai este cercetat în alte două dosare, cel privind vizita în SUA, în timpul mandatului lui Donald Trump, și dosarul Teldrum.

În septembrie 2021, Liviu Dragnea a anunțat că susține partidul Alianța Pentru Patrie, formațiune înființată, potrivit spuselor sale, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu. Fostul președinte al PSD a precizat atunci că nu poate ocupa nicio funcție politică.

În august 2022, Liviu Dragnea a cerut ca Alianţa Pentru Patrie să nu îi mai folosească numele și imaginea. Un an mai târziu, în martie 2023, el a înființat partidul Mișcarea România Suverană.

Urmărește-ne pe Google News