Carmen Dan a declarat că ”se va ține cont și de justificarea” pe care o are fiecare parlamentar absent astăzi din Parlament, iar în cazul ei, ”lucrurile vor sta altfel”.

”Am convingerea că în cadrul acelei ședințe a partidului se va analiza fiecare caz punctual și se va ține cont și de justificarea pe care o au cei cinci parlamentari”, a spus Carmen Dan pentru Libertatea.

5 parlamentari PSD

au lipsit în Parlament, la votarea moțiunii de cenzură: Roxana Pațurcă, Dan Ciocan, Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și Adrian Todor.

„Probabil că cine a gândit această poziție, care până la urmă este firească atunci când este o miză atât de mare, nu are toate informațiile în ceea ce mă privește. Eu sunt sigură că pe măsură ce conducerea partidului și colegii mei care sunt reticenți vor avea la dispoziție toate informațiile, așa cum le-am pus la dispoziție, lucrurile vor sta altfel”, a adăugat fostul ministru de Interne.

Credeți-mă, în acest moment, pentru mine este foarte important ca mama mea să treacă peste această încercare foarte mare. Eu nu îmi acuz colegii, mă gândesc doar că încă nu au suficiente informații.

Carmen Dan, pentru Libertatea:

”Pur și simplu respect legea. Bineînțeles că am adus la cunoștința conducerii partidului că sunt într-o situație pe care nu am dorit-o și pe care nu am anticipat-o”, a mai spus fostul ministru de interne pentru Libertatea.

Cu puțin timp înainte să se constate lipsa cvorumului pentru moțiunea de cenzură, Carmen Dan a explicat pe Facebook că nu a fost prezentă în Parlament din cauza faptului că mama sa, în vârstă de 74 de ani, este infectată cu coronavirus: ”Nu mi-am dorit această situație! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu-mi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac”.

Istoricul moțiunii de cenzură care nu s-a mai votat pe 31 august din lipsă de cvorum

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban nu s-au mai ținut, deoarece în ședința de astăzi, 31 august, nu s-a întrunit cvorumul. Concret, au fost prezenți 226 de parlamentari, în condiţiile în care era necesară prezenţa a 233.

PSD a depus moțiunea de cenzură intitulată “Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” pe 17 august, în Parlament. Documentul a fost semnat atunci de 205 parlamentari, dar pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul Orban să cadă, erau necesare 233 de voturi.

Pe 27 august, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că ”în acest moment sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă”.

Ieri, cu o zi înaintea votului moțiunii de cenzură, grupul deputaților PNL a anunțat că nu va participa la votul pe moțiunea de cenzură, potrivit comunicatului transmis Libertatea de Florin Roman, liderul grupului parlamentar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News