Carnati trandafiri si taranesti, coasta afumata, salamurile de casa si o multime de alte produse traditionale romanesti vor fi in curand „marca inregistrata”.
Ministerul Agriculturii nu mai vrea sa auda ca producatori din alte tari revendica paternitatea unor produse care sunt traditionale in Romania. Dupa „scandalul” palincii, conducerea ministerului a cerut directiilor agricole din fiecare judet sa inventarieze produsele traditionale. Dupa ce va analiza propunerile venite din teritoriu, ministerul va stabili ce produse vor beneficia de scutiri si reduceri de taxe pentru inregistrarea marcii, ne-a declarat Tudorel Balta, sef serviciu in Ministerul Agriculturii. Pana acum, au sosit putine propuneri. De exemplu, din judetul Brasov au fost numite ca produse traditionale zonei branza de burduf, cascavalul „Dalia” si „Rucar”, telemeaua „Moeciu”, branza „Fagaras”, slanina cu boia, coasta afumata, pieptul ardelenesc. O lunga lista a sosit si de la Buzau: carnatii „Babic” si „Plescoi”, covrigi buzoieni, franzela „Spicul”.