În februarie 2020, organizatorii au trebuit să anuleze carnavalul care atrage anual turiști din întreaga lume, după ce Italia a devenit primul stat european lovit puternic de pandemie. Un an mai târziu, carnavalul a fost din nou anulat, din cauza măsurilor luate de guvern pentru a limita răspândirea virusului.

„Acesta este carnavalul speranței”, spune acum Cristian Scalise, un locuitor din Veneția. „COVID se termină și sperăm să ne întoarcem la viața noastră normală.”

Rata de infectare și numărul de spitalizări au scăzut treptat, în ultimele săptămâni, în Italia, iar guvernul a eliminat obligația de a purta mască în aer liber.

Cu toate acestea, unele atracții ale carnavalului, precum paradele, nu se vor desfășura nici în acest an, pentru a nu risca apariția unor focare de coronavirus.

Aproape 50.000 de persoane au venit în Veneția pentru a se bucura de evenimentele din acest weekend, potrivit agenției italiene Ansa, care citează poliția orașului.

Carnavalul de la Veneția a început cu secole în urmă, ca o perioadă permisă de excese înainte de rigorile Postului Mare, cele 40 de zile de post care preced în mod tradițional Paștele. Costumul tradițional de carnaval includea adesea o mască, dar nu de protecție, ca în vremurile actuale, ci pentru ca participanții să-și poată ascunde identitatea și să poată face, astfel, orice doresc.

Sâmbătă, doar câteva persoane mergeau costumate prin oraș, iar atmosfera era mai sobră decât în anii pre-pandemici, dar acest lucru este așteptat să se schimbe în zilele următoare, când se înmulțesc evenimentele din cadrul carnavalului ce se va încheia pe 1 martie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News