Sesizarea a venit de la angajatul spitalului care preluat carnea de la firma din Bacău cu care instituţia medicală are contract, deoarece acesta avea suspiciuni privind calitatea produselor primite. O echipă de la DSVSA Suceava a constatat apoi că firma a livrat pulpe de pui dezosate care însă fuseseră decongelate, şi reetichetate ca şi cum ar fi carne proaspătă, refrigerată. „E vorba de o încălcare flagrantă a legii. Carnea avea miros şi era gri-verzui”, a spus Petrea Dulgheru, directorul DSVSA. El a precizat că întreaga cantitate de carne, în jur de 300 de kilograme, a fost sechestrată, iar firma băcăoană amendată cu 30.000 de lei. Ba mai mult, inspectorii au remarcat că nici maşina cu care se transporta carnea nu respecta legislaţia în vigoare întrucât pe jos, pe o folie din plastic, era o carcasă de porc, alături lăzi cu carne de pui şi alte produse.