Astfel, ajung în farfuriile consumatorilor, fără ca aceștia să știe sau să fie informați, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a dezvăluit miercuri săptămânalul ”Le Canard enchaîné”, citat de Agerpres.
Practica este autorizată de autoritățile sanitare, iar reglementările europene întrețin ambiguitatea acesteia, potrivit Direcției Generale pentru Alimentație din Franța.
Cu toate acestea, consumatorul nu riscă să contracteze boala, consumând o friptură, dar riscul nu este complet exclus, câtă vreme în fiecare an se îmbolnăvesc 50 de persoane, printre care crescători, medici veterinari și consumatori de lapte nepasteurizat.
Însă, pentru francezi, mai grav este că industria cărnii profită de acest lucru pentru a-și crește marjele de profit: carnea care provine de la bovine diagnosticate pozitiv este cumpărată mai ieftin de către industriași care o revând pe rafturile din supermarketuri la același preț ca restul cărnii, potrivit sursei citate.
În schimb, în Australia vacile sunt hrănite cu ciocolată și bomboane pentru a avea carnea mai gustoasă.
CITEȘTE ȘI… Raport devastator al Comisiei Europene: Guvernul nu are de gând să reducă deficitul bugetar, vrea să modifice Pilonul II de pensii și are nevoie de acordul UE pentru split TVA