Evaluarea atentă a produselor
Certificarea Larex Cert este unul dintre mecanismele prin care se ţine sub control trasabilitatea produselor, adică posibilitatea de identificare şi urmărire a unui aliment sau a substanţelor încorporate pe tot parcursul etapelor (producţie, prelucrare şi distribuţie), în scopul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor. Marca de conformitate “Produs certificat Larex Cert” se acordă pe baza evaluării şi analizei dovezilor de îndeplinire a cerinţelor specifice pe care producătorul şi le-a asumat prin semnarea contractului de certificare
. În evaluare sunt avute în vedere atât caracteristicile produsului, cât şi întregul flux de fabricare şi de distribuţie. Reprezentanţii Larex Cert verifică responsabil şi imparţial, prin auditul la faţa locului, atât activitatea producătorului, cât şi dacă lanţul de distribuţie respectă criteriile impuse. Certificarea se reevaluează periodic pentru a se asigura faptul că normele sunt respectate în continuare. Calitatea produsului este verificată înainte de ambalare şi păstrată constant datorită atmosferei protectoare. De aceea, un produs alimentar proaspăt este mult mai sigur pentru sănătatea consumatorilor dacă este ambalat, şi cu atât mai mult dacă are şi certificare Larex Cert.
Demontarea unui mit
În România, există mitul potrivit căruia, de exemplu, carnea de la măcelărie este mai bună, însă, în realitate, cea ambalată respectă mult mai bine normele de igienă. Astfel, este protejată de atingerile nedorite şi îşi păstrează proprietăţile organoleptice – gust, miros, aspect. Atmosfera protectoare din interiorul ambalajului previne alterarea sau contaminarea produsului, deoarece nu permite dezvoltarea bacteriilor sau intrarea alimentului în contact cu acestea.
Bine de ştiut
Detalii despre Larex găseşti pe site-ul www. larex.ro, dar şi pe site-ul Lidl, www.lidl.ro, pentru că Lidl este primul retailer care a demarat o campanie de informare despre acest tip de certificare, oferindu-le clienţilor informaţii accesibilizate despre importanţa ambalării corespunzătoare a produselor alimentare şi îndeosebi a cărnii, încurajându-i să aleagă produse certificate Larex. Carnea marcă proprie Lidl de porc, pui şi vită este certificată Larex Cert.