Costuri aproximative ingrediente: cartofi-1,50 lei, ciuperci- 4 lei, ulei- 0,50 lei, ceapă- 0,50 lei, sare, piper- 50 lei, lei, morcov- 0,50 lei. Total= 7,50 lei
Cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 400 g de ciuperci, 700-800 g cartofi, o ceapă, jumătate de morcov, 2 linguri ulei, apă, sare, piper
Preparare: dacă sunt mici ciupercile se lasă întregi, dacă sunt mai mari se taie bucăţi. Se toacă ceapa mărunt și se dă morcovul prin răzătoare. Se încinge uleiul în tigaie şi se călesc legumele 10-15 minute, până când ceapa devine aurie, iar morcovul se înmoaie. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se curăță și se taie cartofii în jumătate sau sferturi, în funcţie de dimensiune, apoi se pun într-un ceaun sau o cratiță cu pereții groși care merg la cuptor şi se adaugă ciupercile călite. Se toarnă puţină apă fiartă și se lasă legumele la cuptor timp de 40 de minute, până când cartofii vor deveni moi şi se vor rumeni.
Citește și: Cartofi umpluți cu ciuperci la doar 9,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!