„Comentariile lui despre NATO și SUA mai precis – uite, acest tip de retorică este cu siguranță periculoasă și – dar nu este nouă. Nu este ceva nou pentru Rusia. De fapt, a fost pilonul principal al propagandei ruse de-a lungul acestui război. (…) Aceasta este agresivitatea lor. (…) Din nou, acel tip de retorică este incredibil de periculos, dar nu este nou. Cu siguranță nu este nou”, a declarat Karine Jean-Pierre într-o conferință de presă din 13 septembrie, conform transcriptului publicat de Casa Albă.

La rândul său, întrebat despre amenințările președintelui rus, liderul american Joe Biden a răspuns: „Nu am o părere prea bună despre Puțin”.

Vladimir Putin a avertizat joi că, în cazul în care Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune, aceasta ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”.

„Dacă se va lua o astfel de decizie, aceasta nu va însemna altceva decât implicarea directă a ţărilor NATO, a SUA şi a statelor europene în războiul din Ucraina. Acest lucru ar schimba însăşi natura conflictului. Ar însemna că ţările NATO sunt în război cu Rusia”, a declarat Putin la televiziunea de stat.

Posbilitatea ca rachetelor occidentale cu rază lungă de acţiune să fie folosite de Ucraina împotriva Rusiei a fost vineri pe agenda discuţiilor dintre premierul britanic Keir Starmer şi Joe Biden la Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu au în vedere să anunţe vineri o nouă politică legată de Ucraina şi de folosirea de către aceasta a rachetelor occidentale în atacuri asupra unor ţinte în Rusia.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News