Misiunea Artemis 3 va fi prima aterizare pe Lună a astronauților de la Apollo 17 din 1972 și este programată pentru anul 2026.

Noua unitate de mobilitate extravehiculară Axiom (AxEMU), prezentată la Congresul internațional de astronautică de la Milano, își propune să combine funcționalitatea și estetica de înaltă inginerie pentru a face față condițiilor lunare dificile.

Costumele spațiale au fost concepute pentru a rezista temperaturilor extreme de la polul sud al Lunii și pentru a suporta cele mai scăzute temperaturi din regiunile permanent umbrite timp de cel puțin două ore, au anunțat cele două companii într-o declarație comună.

Opt ore în spațiu

Astronauții vor putea efectua ieșiri în spațiu timp de cel puțin opt ore.

Costumul AxEMU a fost deja supus unor teste ample, inclusiv sub apă pentru a simula mediul lunar. Acesta se apropie de stadiul final de dezvoltare.

„Sunt foarte mândru de rezultatul pe care îl prezentăm astăzi, care este doar primul pas într-o colaborare pe termen lung cu Axiom Space”, a declarat Lorenzo Bertelli, directorul de marketing al Prada.

Pierre Cardin a scos un costum de antrenament

Pe măsură ce industria explorării spațiale și a turismului spațial se dezvoltă, brandurile de lux explorează posibile parteneriate.

Luna trecută, casa de modă franceză Pierre Cardin a prezentat un costum de antrenament pentru astronauți, care urmează să fie utilizat la centrul Agenției Spațiale Europene din Köln.

Grupul hotelier Hilton colaborează la rândul său cu Voyager Space pentru a sprijini proiectarea și dezvoltarea apartamentelor pentru echipaj la bordul stației spațiale comerciale Starlab.

Urmărește-ne pe Google News