Autoritățile vor achita 50.000 de euro, iar imobilul va fi transformat într-o casă memorială. Taxele vor fi suportate de către cumpărător, iar achiziția a fost cuprinsă în programul de investiţii publice pe anul în curs.

„Se însuşeşte preţul de vânzare-cumpărare al imobilului, care este de 50.000 de euro, conform proceselor-verbale de negociere a preţului de cumpărare a imobilului. Plata se va face în lei la cursul de referinţă al Băncii Naţionale a României din ziua efectuării plăţii. Taxele notariale privind achiziţionarea imobilului, precum şi cele privind înscrierea imobilului în cartea funciară vor fi suportate de cumpărător.

Această achiziţie a fost cuprinsă în programul de investiţii publice pe anul în curs. Imobilul cumpărat în condiţiile prezentei hotărâri se înregistrează ca bun aparţinând domeniului public al municipiului Buzău, la valoarea prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare”, prevede hotărârea aprobată în cadrul şedinţei CLM.

„A cântat Buzăul ca nimeni altul. O să facem împreună o casă memorială”

Potrivit Consiliului Local Municipal (CLM) Buzău, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare, imobilul va fi transformat într-o casă memorială.

„Încercăm să facem acest act de ducere mai departe a memoriei lui Benone Sinulescu, cel mai mare artist al muzicii populare româneşti. Am fost binecuvântaţi că este buzoian, a cântat Buzăul ca nimeni altul, muzica lui va rămâne pentru totdeauna în memoria buzoienilor şi casa în care s-a născut şi a crescut de la Siriu încercăm să o cumpărăm şi să facem împreună o casă memorială. Acest demers este motivat de necesitatea de a onora şi a păstra vie moştenirea culturală şi artistică a unuia dintre cei mai mari artişti ai muzicii populare româneşti, Benone Sinulescu, care a avut o contribuţie semnificativă la promovarea judeţului Buzău pe plan naţional şi internaţional. Benone Sinulescu, născut şi crescut pe meleagurile buzoiene, a fost şi rămâne o personalitate marcantă a muzicii populare româneşti, iar recunoaşterea meritelor sale este un act de respect şi apreciere faţă de valorile noastre culturale”, se menţionează în document.

„Nu este o sumă mare pentru noi”

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a declarat că suma alocată pentru cumpărarea casei nu este mare și poate fi suportată din bugetul local.

„Nu este o sumă mare pentru noi, împreună cu comuna Siriu vom face cât mai mult posibil pentru memoria lui Benone Sinulescu”, a declarat edilul.

Benone Sinulescu, unul dintre cei mai mari cântăreți de muzică populară din România, și-a dat ultima suflare în data de 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani. S-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu, din judeţul Buzău.

Urmărește-ne pe Google News