Curtea de Apel Alba Iulia a respins „ca nefondat” recursul declarat de Rodica Baștea, care cerea să-i fie recunoscut dreptul de moștenitor legal al soțului, notează Mediafax.ro.
„Respinge ca nefondat recursul declarat de intimata Baştea Rodica împotriva deciziei civile nr. 993/12.10.2016 pronunţată de Tribunalul Sibiu – Secţia I Civilă în dosar civil nr. 16140/306/2009. Obligă recurenta Baştea Rodica să plătească intimatei Antonescu Elisabeta suma de 900 lei şi intimaţilor Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Ancuţa Steluţa – suma de 900 lei, cu titlu cheltuieli de judecată, în recurs”, se arată în decizia Curţii de Apel Alba Iulia.
În urma deciziei pronunțate de magistrați, locatarii și-au recăpătat dreptul de proprietate.
„Locatarii celor două apartamente şi-au redobândit dreptul de proprietate asupra apartamentelor în care locuiesc, pe care le-au cumpărat de statul român în calitate de chiriaşi”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.
Cazul controversat referitor casa pierdută de Klaus Iohannis
Dosarul judecat la Tribunalul Sibiu a vizat cererea de revizuire înaintată de locatarii a două apartamente din imobilul situat pe strada Bălcescu nr. 29 din Sibiu. Clădirea s-a aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea.
Locatarii s-au adresat instanței pentru a putea redeveni proprietari. Oamenii au cumpărat locuințele în anii `90 de la statul român, în calitate de chiriaşi.
Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursul declarat de Rodica Baștea. Asta după Tribunalul Sibiu a admis cererea formulată de locatarii celor două apartamente. Judecarea recursului a fost amânată de două ori. Magistrații au așteptat dosarele de la Curtea de Apel Pitești, în urma cărora președintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din Sibiu.
La sfârșitul lui februarie 2017, președintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul situat în centrul Sibiului, după ce Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare pe care a depus-o.
Potrivit sursei citate, imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului a fost cumpărat jumătate de soţii Iohannis la începutul lunii iunie 1999. Casa a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea. După moarta acestora, locuința a ajuns în proprietatea statului român.
În 1997, imobilul a fost cumpărat de chiriași. Doi ani mai târziu, contractele prin care chiriașii l-au achiziționat au fost anulate în instanță, la cererea lui Nicolae Baștea, nepotul soților Ghenea. Mai apoi, casa a ajuns în proprietatea președintelui Klaus Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea.
Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, după ce au contestat calitatea de urmaş a lui Nicolae Baştea.