La scurt timp după moartea Ancăi Petrescu, în 2013,  familia arhitectei care a proiectat Casa Poporului a pornit în instanță mai multe procese împotriva autorităților. Primul a fost contra spitalelor în care aceasta a stat internată după un accident rutier produs într-un drum pe care îl făcea spre Timișoara. Aceștia au acuzat medicii că deși starea ei se îmbunătățise după accident, ar fi preluat mai multe bacterii intraspitalicești care i-ar fi provcat moartea. Au adunat dovezi și au acționat în judecată spitalele, cerând daune de 4 milioane de euro. Tot în 2013, cele două fiice ale arhitectei și soțul ei au înregistrat la OSIM drepturile asupra folosirii imaginii Casei Poporului în scopuri publicitare, pe baza brevetului de invenție pe care îl dețin.

La scurt timp au intentat proces Camerei Deputaților căreia i-a cerut să oprească folosirea oricărui contract cu scop publicitar și nu cu activitate legislativă.

Acum, la trei ani după această luptă în instanță, judecătorii Curții de Apel București au luat o decizie istorică. Aceștia au admis cererea moștenitorilor Ancăi Petrescu, obligând Camera Deputaților să nu mai poată folosi sub nicio formă imaginea edificiului în scopuri publicitare.

Acum, rudele defunctei arhitecte se concentrează pe procesul de malpraxis, ținta principală fiind nu doar spitalele de urgență Floreasca și  cel din Timșoara, ci și doctorul Mircea Beuran pe care îl consideră principal vinovat. Acesta a respins public acuzațiile susținând că altele au fost motivele agrăvării stării ei de sănătate.

”Pacienta (diafnosticată cu tulburări psihiatrice) a avut permanent un comportament nedecvat refuzând investigații, recomandări medicale, respectarea unor norme de igienă”, a spus acesta.

 
 

Urmărește-ne pe Google News