După excluderea lui Nicolae (pe numele complet Nicholas Medforth-Mills) din Linia de Succesiune la Coroana României și retragerea titlului de ”Principe al României” și a calificativului ”Alteță Regală”, linia de succesiune la tron arată astfel:
Actualul Moștenitor la Șefia Casei Regale a României este Alteța Sa Regală Margareta, Principesa Moștenitoare a României (jure sanguinis), care va fi de acum înainte și va rămâne după decesul Majestății Sale Regelui Custode al Coroanei României (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Șefia Casei Regale a României este Alteță Să Regală Radu, Principe al României (ad personam).
Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteța Sa Regală Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Sofia, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Maria, Principesa României (jure sanguinis).
Sotii și copiii Altețelor Lor Regale Principesele nu dețin titluri personale.
Ordinea de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferință masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor. Practic, în prezent, această este urmatoarea:
1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;
2. ASR Principesa Elena a României;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a României;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a României.
Modificări al succesiunii la tron și la Șefia Casei Regale ale acesteia se pot aduce prin decizia Șefului Casei Regale a României.
CITIȚI ȘI:
VIDEO EXCLUSIV/ Povești nespuse despre Regele Mihai. Cum a fost ajutat de un revoluționar și de un general de poliție să treacă pe sub Arcul de Triumf. ”Am scos pilonii din pământ cu ranga”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro