Întrebat de ce a fost amânat din nou, la comisii, proiectul de lege privind Statutul Casei Regale, Dragnea a spus:”Pentru că se poartă discuţii care vor fi finalizate în aceste zile cu reprezentanţii Casei Regale pentru a se găsi care este forma în primul rând constituţională şi în al doilea rând firească în care poate fi adoptată această lege”.
El a explicat că ”nu e vorba de legea în sine, ci dacă sau nu se înfiinţează prin lege o instituţie care să fie numită Casa Regală”.
Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” a anunțat că va percepe o sumă lunară Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta după finalizarea unui raport de evaluare, urmând ca aceşti bani să fie plătiţi până când Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.
După moartea Regelui Mihai, Casa Regală trebuie să elibereze Palatul Elisabeta. Principesa Margareta, care este succesoarea Regelui Mihai, care a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera palatul Elisabeta.
Pe 7 noiembrie, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, au depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. Proiectul prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat.
Citește și: VIDEO ,,120 BPM”| Profesorul Vintilă Mihăilescu, despre scandalul din MȚR la proiecția filmului premiat la Cannes: „Act de huliganism, nu de creștinism”