Potrivit antena3.ro, premierul Mihai Tudose a menționat că a primit solicitare de chirie, în condițiile în care a afirmat că România este republică, iar Casa Regală este o fundație care poate închiria Palatul Elisabeta.
De cealaltă parte, reprezentanții Casei Regale susțin că nu au fost contactați de RAAPPS.
„Nu s-a primit la Casa Majestății Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au început discuțiile dintre Casa Majestății Sale Custodelui Coroanei și RAAPPS cu privire la acest subiect.
După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acționa conform legislației în vigoare. Majestatea Sa își manifestă speranța că parteneriatul cu instituțiile Statului va continua, pentru ca activitățile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor, așa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își reafirmă angajajmentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, față de Coroană și față de Națiune, în prezent și în viitor”, se arată în comunicatul Casei Regale.
Premierul a explicat că imobilul a fost oferit spre folosință Regelui Mihai, în calitate de fost șef de stat. După moartea Regelui Mihai, Casa Regală trebuie să elibereze Palatul Elisabeta. Principesa Margareta, care este succesoarea Regelui Mihai, care a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera palatul Elisabeta.
Pe 7 noiembrie, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, au depus la Parlament o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. Proiectul prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat.
Citește și REPORTAJ| Radioamatorii, precursorii celor care ”înfierbântă” Facebook-ul, o tagmă ce refuză ”să se predea” (FOTO&VIDEO)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro