Ministrul agriculturii susține că doar și-a făcut datoria, precizând că raportul de inspecție fiscală întocmit a ajuns deja la autorități.

„La Casa «Unirea» au fost anumite sesizări făcute de AGA către ministrul agriculturii, Florin Barbu. În momentul acela am luat decizia să trimit Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa «Unirea» de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate de la trei societăţi comerciale. Corpul de Control a întocmit un raport de inspecţie fiscală. Acesta a fost trimis către organele de cercetare penală şi, în momentul de faţă, am încredere în organele de cercetare penală să-şi facă treaba”, a spus ministrul agriculturii.

Florin Barbu: „Ministerul Agriculturii şi Casa «Unirea» să recupereze banii”

Florin Barbu are încredere că instituția pe care o conduce și Casa „Unirea” își vor recupera, într-un final, banii de la respectivele societăți comerciale.

„Îmi doresc foarte mult ca banii publici să se cheltuie eficient şi, prin acel raport de inspecţie fiscală şi prin măsurile luate de organele de cercetare, Ministerul Agriculturii şi Casa «Unirea» să recupereze banii de la aceste societăţi comerciale”, a mai spus ministrul în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Cum ar trebui continuat proiectul

El a mai precizat că proiectul Casei „Unirea” trebuie continuat cu investiţii în centrele de colectare. În prezent sunt „aproape” finalizate studiile de fezabilitate şi urmează să fie lansate licitaţie pentru proiectare şi execuţie.

În final, ministrul agriculturii a dezvăluit cum ar trebui continuat proiectul Casei „Unirea”, în condițiile în care sunt aproape finalizate studiile de fezabilitate.

„Eşecul Casei «Unirea» este că nimeni nu a luat în calcul dezvoltarea Casei «Unirea» cu investiţii. Şi aici vorbim de centrele de colectare. În momentul de faţă, sunt aproape finalizate studiile de fezabilitate, urmează a fi lansate licitaţiile pentru proiectare şi execuţie. Mai mult de atât, succesul oricărei societăţi comerciale este de a avea un volum mare pentru a putea negocia un preţ corect cu retailerii, astfel încât retailerii să nu mai spună că nu au cantităţile necesare pentru a asigura efectivul de produse pe tot întreg anul”, a mai spus Florin Barbu.

Percheziții în București și alte 12 județe

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi alte 12 judeţe într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2023 – 2024. Vizate au fost domiciliile unor persoane fizice şi sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate
infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în perioada 2023 – 2024”, se menţionează în comunicat emis de procurorii DNA.

Urmărește-ne pe Google News