„S-a prăbușit din senin, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit. Este un fenomen natural, dar care putea avea urmări mai grave. Unii turiști se așază sub cascadă. Eu le-am mai atras atenția că este periculos și că nu ar trebui să fie acolo, dar unii nu ascultă și chiar devin recalcitranți”, a afirmat ghidul turistic Claudiu Șimonați din stațiunea Geoagiu Băi.
Rocile prăbușite sunt bucăți de piatră cu calciu și travertin care se formează atunci când apele termale aduc depuneri. Unele dintre aceste formațiuni cresc în jurul rădăcinilor copacilor, sub izvoarele Clocotei. În timp, a precizat ghidul, apa va schimba aspectul cascadei Clocota.
Autoritățile au pus o bandă de plastic pentru a împiedica turiștii să se apropie de zona periculoasă de sub cascada Clocota. Deși banda a fost pusă pentru a preveni rănirea oamenilor din cauza căderii altor copaci și pietre, unii turiști au ignorat avertismentul și au mers în zona respectivă, considerând că accesul le-a fost restricționat pe nedrept.
Cascada Clocota din stațiunea Geoagiu Băi este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Hunedoara. Apele sale termale, care coboară abrupt de la o înălțime de aproape 20 de metri, au modelat peretele de calcar și travertin, formând numeroase falduri, împodobite cu vegetație.
Pe timpul verii, cascada Clocota era unul dintre cele mai aglomerate locuri din stațiune, iar oamenii urcau pe trepte pentru a sta sub apele călduțe, ignorând riscul unor accidentări sau faptul că pot deteriora cascada.
Vezi subiectele la Română la BAC 2023 – sesiunea toamnă!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro