Scăderi de preţ în Bucureşti

În schimb, în Bucureşti preţul mediu cerut de proprietari este mai mic acum decât în perioada similară din 2014 cu 2,3% (faţă de un nivel de 1.061 de euro pe metru pătrat util). Oscilaţii mai puţin semnificative au fost şi în alte oraşe mari din ţară.
Preţul mediu solicitat în Timişoara e în prezent, în medie, cu 4% mai mare decât în perioada similară a anului trecut (807 euro pe metru pătrat util). În Braşov, apartamentele noi şi vechi sunt cu 3,6% mai scumpe decât în ianuarie 2014 (când se situau la o valoare medie de 822 de euro pe metru pătrat util). La malul mării, în Constanţa, “scorurile” sunt cu 2,7% mai ridicate în prezent faţă de perioada similară a anului trecut (când ajungeau la o medie de 853 de euro pe metru pătrat util).

Prima Casă a ajuns la episodul 7

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a dat startul celui de-al şaptelea episod din cadrul programului Prima Casă. Băncile au la dispoziţie anul acesta un plafon total de garantare de 2,64 de miliarde de lei, sumă care include alocarea pentru anul în curs, la care se adaugă diferenţa rămasă neutilizată din 2014. 17 bănci care activează pe piaţa din România au oferte pregătite pentru acest program.

Urmărește-ne pe Google News