Jurnaliştii britanici scriu că edificiul reprezintă o destinaţie fantastică pentru iubitorii de vampiri din întreaga lume, despre care spun că este un loc „misterios şi frumos”.
„Castelul Bran, care este poziţionat pe un vârf de colină de lângă Braşov, în centrul României, a fost strâns legat de Contele Dracula. Construit la începutul secolului al XIV-lea, castelul este deschis publicului, vizitatorii având posibilitatea să cerceteze camerele care scârţâie şi pasajele întunecate”, scrie în articol.
Redactorii de la Daily Mail le explică cititorilor lor şi faptul că Dracula nu a existat, descriind modul în care a luat naştere legenda. Faimosul vampir a fost creat de romancierul irlandez Bram Stoker în volumul celebru „Dracula”, publicat în 1897. Stoker îşi desxrie personajul ca fiind un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat pe un vârf de stâncă înaltă, de unde străjuieşte valea râului şerpuind prin principatul Transilvaniei. Deşi Stoker nu a dat numele fortăreţei, şi nici nu a fost niciodată în România, castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui, aşa că lumea întreagă se referă la el ca fiind casal lui Dracula, mai arată ziariştii din Marea Britanie.
Asociindu-l pe contele transilvan cu Vlad Ţepeş, Daily Mail scrie „acest aristocrat intransigent a fost conducătorul Valahiei, care acum este situată în România, în secolul al XV-lea, cel mai probabil între 1456 şi 1462, o perioadă în care regiunea era sub ocupaţie otomană”. Tot despre Vlad, Daily Mail scrie că acesta era un membru al casei Draculeşti, care şi-a câştigat reputaţia ca urmare a execuţiilor frecvente prin tragere în ţeapă pe care le ordona.
Castelul Bran atrage în fiecare an aproximativ jumătate de milion de turişti, „legiuni de fani ai vampirilor”, aşa cum sunt descrişi de jurnaliştii de la Daily Mail, care îi asigură pe cei care vor vizita fortăreaţa că vor descoperi un edificiu frumos, chiar dacă are sau nu legătură cu vampiri.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News