Cei care doresc să se vaccineze pot opta între serul produs de Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, şi cel produs de Pfizer-BioNTech, pentru care este nevoie de o doză de rapel, la interval de 21 de zile.
„Am pregătit 1.000 de doze de vaccin pentru cei care doresc să se imunizeze, la acest sfârşit de săptămână, la centrul deschis la Castelul Corvinilor. Majoritatea celor care s-au vaccinat la primele ore ale dimineţii au preferat vaccinul Johnson&Johnson, dar avem pregătite şi doze de la Pfizer-BioNTech”, a declarat pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.
El a menţionat că în urma discuţiilor purtate cu primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, centrul de vaccinare de la Castelul Corvinilor va funcţiona la fiecare sfârşit de săptămână, în următoarea lună.
Potrivit Primăriei Hunedoara, la centrul deschis la Castelul Corvinilor se pot vaccina atât cetăţeni români, cât şi cetăţeni străini, indiferent de localitatea de domiciliu. În cazul cetăţenilor străini, este necesar ca aceştia să aibă rezidenţa în România.
Accesul în centrul de vaccinare şi efectuarea vaccinului nu sunt condiţionate de vizitarea Castelului Corvinilor.
Persoanele care doresc să se vaccineze sunt îndrumate să sune pentru informații la numerele de telefon 0770.472.363 sau 0771.074.262.
De asemenea, Castelul Bran a fost transformat în centru de vaccinare pe 7 mai, iar centrul va funcționa timp de o lună, doar în zilele de weekend. La o săptămână de la deschidere, la acest centru a venit și medicul militar Valeriu Gheorghiță. Medicul vaccinează turiştii care se află la munte şi care au mers la castel pentru a primi serul.
FOTO: Facebook Muzeul Castelul Corvinilor
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro