Suspectul ucigaș a fost transportat, duminică, de la Solingen la Karlsruhe. După audiere, echipe de elită ale poliției germane l-au dus înapoi la un elicopter care trebuia să-l transporte în Renania de Nord-Westfalia. Hasan purta o mănușă albă pe mâna stângă, se pare că din cauza unei răni.

Potrivit informațiilor Bild, sirianul avea o rană la mână când a fost arestat, pe care e posibil să și-o fi provocat singur cu cuțitul.

O coloană cu mai multe vehicule negre a părăsit zona securizată a unei secții de poliție din Solingen (Renania de Nord-Westfalia) în jurul orei 12.10. Issa al Hasan a fost ținut acolo după arestare. Elicopterul de poliție „Hummel 6” se apropia în același timp și a aterizat la o stație de pompieri aproape în același timp cu plecarea atacatorului din secție. În câteva minute a fost din nou în aer.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Issa al Hasan purta cătușe cu lanțuri prinse în jurul șoldurilor, căști ca să nu audă nimic, ochelari care-i obturau complet vederea, era desculț și nu avea șosete.

Sirianul s-a predat la scurt timp după ora 23.00, în noaptea de sâmbătă. Potrivit informațiilor Bild, acesta s-a apropiat de ofițeri și le-a spus: „Eu sunt cel pe care îl căutați…”. Duminică, Procuratura Federală a preluat ancheta.

Elicopterul a aterizat la postul de poliție Karlsruhe-West în jurul orei 13.30. Atacatorul a fost primit de forțele speciale de poliție. Desculț, l-au condus din elicopter într-o parcare. Panourile de protecție către Curtea Federală de Justiție erau deja instalate.

Issa al Hasan a mărturisit că a înjunghiat doi bărbați (67 și 56 de ani) și o femeie (56 de ani) vineri, la 21.37, la „Festivalul Diversității”, aniversarea de 650 de ani de la prima atestare a orașului Solingen.

Hasan a rănit alte opt persoane, unele dintre ele grav, cu lovituri de cuțit în gât. Victimele grav rănite se recuperează și viețile nu le mai sunt puse în pericol.

Organizația teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Urmărește-ne pe Google News