După ce a câștigat trofeul MasterChef 2017, Robert Petrescu, medic stomatolog de meserie, a declarat ce va face cu premiul de 50.000 de euro. El a pus în practică un proiect de street food japonez.

Radu Petrescu ne-a preparat o frigăruie asiatică, Yakitori

Așa că, la festivalul de la Palatul Parlamentului, Robert Petrescu a gătit o serie de delicatese specifice Țării Soarelui Răsare. Pe lângă calamari și diverse sendvișuri japoneze, Radu a făcut și Gyoza (colțunași cu orez și sos), dar și Yakitori (frigărui cu pui sau porc, orez pentru sushi, salată, ceapă verde, susan și sosuri asiatice). Din meniu nu au lipsit sendvișurile care au chiflă neagră.

Iată cum le prezintă Robert Petrescu: “Avem aici un sendviș tempura. Puiul este marinat în ghimbir, usturoi, sake, sos de soia, apoi prăjit în doi timpi ca să iasă extrem de crocant. El vine cu o maioneză asiatică, cu sos de soia și wassabi, sosul e chili și o supă de ardei iute. Este ambalat apoi într-o chiflă din aluat de cozonac, colorată cu nero di seppia”. Un astfel de sendviș japonez costă 25 de lei.

La Wine and Food Festival au participat expozanți cu bunătăți specific spaniole, italienești, mexicane, columbiene și multe altele. În plus, în zona expozițională dedicată vinului s-au putut face precomenzi de vin, deoarece fiecare expozant a avut la dispoziție un sistem automat de preluare comenzi cu livrare și plata la livrare.

CITEȘTE ȘI:

Cum vor afecta România schimbările climatice din lume, la vară. Ziua avem caniculă, iar seara furtuni

EXCLUSIV/Macanache, poveste de viață fără fard: “Nu trebuie să mergi acolo băut, pe când eu… abia știam unde e scena”

Urmărește-ne pe Google News