Când ești în vacanță, te răsfeți cu „delicatese”. Acesta a fost și cazul unei femei în vârstă din Milano, aflată în vacanță la Olbia, în Sardinia.

„Mă simt ca o proastă”, a spus femeia cu deficiențe de vedere din Brescia, care locuiește de 60 de ani în Milano, capitala Lombardiei.

Totul s-a petrecut marți, 27 august. „Vânzătorii” au abordat-o pe pensionară în timp ce se întorcea de la plaja din Porto Istana cu fiul ei de 63 de ani.

Mai întâi, brânza a fost degustată lângă duba lor de livrare. Nu exista etichetă de preț, nici informații despre ingrediente sau originea mărfurilor. Comercianții au spus că este „din propria lor producție”.

Am avut încredere, așa cum am făcut întotdeauna. Când am cerut prețul, ne-au spus că este „puțin”.

„Apoi au venit cu noi la cazare, unde ne-au dat să gustăm salam, cârnați și slănină. Unul dintre vânzători făcea socoteala pe telefonul mobil, în timp ce vorbeam cu colegul lui”, a explicat femeia.

A luat 4 kilograme de mezeluri și de brânzeturi. Comercianții au amețit-o, „încât nu m-am uitat la ce plăteam”. Fiul ei, care era de față, nu a ascultat atent și, pur și simplu, a trecut cardul prin fața POS-ului.

Cei doi vânzători au emis bonul, de 1.155 de euro, dar nu și bonul fiscal. După finalizarea tranzacției, aceștia au părăsit proprietatea, lăsându-și numărul de telefon.

Ulterior, femeia a realizat că prețul pe care l-a plătit este „exorbitant”. Vânzătorii nu au putut fi contactați telefonic. Nora ei, Simona Petitti, a reușit să-i găsească pe WhatsApp. Au insistat că este un „produs de nișă” și că „piața este liberă”.

Femeia a făcut plângere, iar poliția financiară italiană investighează cazul, pentru a stabili dacă bonul fiscal a fost eliberat sau nu.

De „țeapa secolului” au fost informați și carabinierii din Buddusò, unde își are sediul compania care a vândut produsele.

Urmărește-ne pe Google News