La nivel european, media este de 19%, iar țara cel mai puțin afectată este Olanda, unde doar 10% din populație are nevoie de un venit suplimentar în apropierea Crăciunului.
La afirmația “De obicei, cheltuiesc mai mult decât ar trebui pe cadourile de Crăciun”, 45% dintre români au răspuns afirmativ, media la nivel european situându-se la 33%.
Deși în perioada Crăciunului și a Revelionului românii cheltuiesc mai mult decât își pot permite, recunosc faptul că sunt îngrijorați cu privire la sursa veniturilor din apropierea sărbătorilor și nu știu de unde vor face rost de bani ca să acopere datoriile.
“Din păcate, uneori din obişnuință și alteori din cauza presiunii sociale, obișnuim să exagerăm atunci când vine vorba de cadouri și deseori depășim bugetul alocat acestora. De asemenea, observăm o nesiguranță a românilor în legătură cu banii necesari cumpărăturilor de Crăciun. Această nesiguranță se poate manifesta din cauza insecurității financiare, dar și a scumpirilor repetate din ultima perioadă”, spune Cătălin Neagu, director general Top Factoring.
Studiul a fost realizat în luna septembrie, pe un eșantion de 24.401 respondenți din 24 de țări din Europa, în care Intrum activează. În România, studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de respondenți, dintre care 48% bărbați și 52% femei. 76% dintre ei au studii universitare și erau angajați în momentul interviului. Marja de eroare a studiului este de 2-3%.
Citește și:
O judecătoare explică efectele modificării legilor Justiției: „Dacă tu crezi că e o glumă, nu e“
“Noaptea, ca plugarii” | Deszăpezire “la dublu” și contract fără licitație, în Giurgiu
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!