E agitație mare în toate magazinele, piețele și târgurile din întreaga țară. Comercianții se laudă cu cei mai proaspeți miei, iar gospodinele au făcut cozi de la primele ore ale dimineții pentru a prinde carnea cea mai proaspătă și de cea mai bună calitate.
În această săptămână prețul unui kilogram de carne de miel în Piața Obor din București se vinde între 38 și 40 de lei kilogramul.
La Reșița sau la Iași kilogramul se vindea cu 35 de lei, iar la Craiova sau Caransebeș cu 37 de lei. Prețurile variază de la piață la piață, chiar și în același oraș.
Diferența între Piața Obor și Piața Progresul este de la 38 de lei la 45 de lei.
În „bătălia” cumpărăturilor de Paște au intrat și marile magazine. Cel mai ieftin miel e Profi unde kilogramul costă 35 de lei, la Auchan, kilogramul e 38 de lei, la Carrefour e 40 de lei, iar la Cora jumătatea de miel ajunge până la 50 de lei kilogramul.
Românii aflați peste hotare și care vor să sărbătorească Paștele ca acasă au alternative.
De exemplu, românii din Danemarca (și nu doar românii) pot cumpăra din această săptămână miel românesc crescut în zona Carpaților cu 129 de coroane daneze, kilogramul. Adică 86 de lei, mai mult decât prețurile din țară.
În Spania românii au cumpărat mielul din măcelării cu echivalentul a 70 de lei kilogramul.