Bătrânelul cu barbă alba este prezent și la Târgul de Crăciun din Sibiu. Cei mici pot veni în Piața Mare ca să facă o poză cu el, scrie turnulsfatului.ro. Vrăjiți de prezența Moșului, n-au de unde să știe că sub costumul roșu se ascunde, de fapt, Nicușor. Tânărul de 28 de ani a venit împreună cu unchiul și mătușa lui ca să-I bucure pe princhindei.
„Venim tocmai din Ploiești și îmi place să fac copiii să zâmbească”, a spus Moș Nicușor.
Copilașii își doresc o poză cu Moșul îndrăgit, așa că părinții înduplecați plătesc între 15 și 20 lei pentru o amintire de sărbători. Prețul diferă în funcție de dimensiunea fotografiei. Mai mult, cei care vor un magnet de frigider trebuie să scoată din buzuare între 20 și 30 de lei.
„E un târg frumos, se face foarte mare reclamă, e un oraș turistic și nu e extraordinar de mare, dar e plăcut și toată lumea are unde să vină. De la an la an trebuie să schimbăm ceva. De Anul Nou, moșul se va schimbă într-un costum albastru”, a spus zâmbitor Cătălin, cel care face fotografiile.
Moș Crăciun este nelipsit de la serbările organizate în școli și grădinițe, unde împarte cadouri copiilor. Călin și Laurențiu spun că, în decembrie, intră amândoi în rolul lui Moș Crăciun. Își pun barba alba, costumul roșu pe care-l știe toată lumea și își exersează vocea de bătrânel pentru a fi cât mai convingători.
„Eu am anumite tarife pentru grădinițe, în funcție de câți copii sunt și cât vrea doamna învățătoare să stau. La grădinițe eu iau 200 de lei. Uneori mă cheamă la mijlocul serbării și copiii mă colindă, îmi zic poezii și la final îl iau pe fiecare copil și îl întreb dacă a fost cuminte și dacă a făcut prostii”, povestește Laurențiu.
Călin se transformă în Moș Crăciun de când a devenit tată, mai exact de 16 ani.
„Nu pot să zic că este o afacere. Pur și simplu trebuie să-ți placă să faci lucrul acesta, e ceva care se întâmplă acum și durează puțin. Eu nu sunt un moș profesionist, ci unul familist”, a explicat bărbatul.
Tot mai mulți părinți vor să-l aducă pe Moș Crăciun în carne și oase acasă. Cererea cea mai mare în ultimii ani este ca el să vină în Ajunul Crăciunului. Laurențiu joacă rolul Moșului încă din 2005.
„Eu la minimum doi copii iau 150 de lei și stau maximum un sfert de oră. Am așa de mulți încât fug dintr-o parte în alta. Deja am vreo șapte care s-au anunțat și îi am și pe cei vechi, de anul trecut, care mereu mă sună pe 22 decembrie”, mărturisește încântat Laurențiu.
Cât costă să vină Moș Crăciun acasă sau la școală? În București, Moșul și Crăciunițele și-au făcut chiar site de unde poate fi închiriat
Pentru a fi în pas cu moda, Moș Crăciun e prezent și pe Internet.
„Moş Crăciun vine la tine acasă – cea mai placută surpriză pe care o puteţi face familiei, copiilor sau prietenilor! Fiind vorba de Moş Crăciun adevărat, acesta va ştii ce întrebări să pună pentru a verifica dacă cei prezenţi acasă lângă bradul vostru de Crăciun îşi merită cadourile. Tarif: 200 lei/prestatie, în funcţie de numărul de copii (maxim 4 copii)”, cam așa sună anunțul unei firme care oferă Moși de închiriat.
Contra unui tarif bine stabilit, Moșul poate să vină la serbare și se poate transforma și în animator la petecerile unor firme. Prețul pornește de la 250 de lei lei oră. Bătrânul poate intra și în rolul de promoter în magazine, baruri sau restaurante. În acest caz, tariful este calculat în euro și pornește de la 25 de euro pe oră.
Pentru toate acestea, Moș Crăciun poate veni însoțit de spiriduși sau chiar de o Crăciuniță. Firește, prețul crește la 250 de lei pe oră.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!