Vedeta Târgului de Crăciun din Timișoara este cea mai mare roată panoramică din România, oferind o perspectivă asupra orașului iluminat festiv.
Cei veniți la târg pot vizita căsuțele cu delicatese tradiționale, dulciuri, cadouri și decorațiuni handmade.
Pentru cei mici, târgul din Timișoara are un trenuleț turistic, atelierul lui Moș Crăciun și diverse spectacole.
Programul și activitățile de la Târgul de Crăciun din Timișoara
Târgul de Crăciun din Timișoara este deschis zilnic în perioada 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025, între orele 10:00 și 22:00, iar accesul este gratuit.
Târgul este amplasat în piețele centrale – Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Unirii, iar căsuțele vând o gamă largă de delicii culinare, produse tradiționale și obiecte decorative sau artizanale.
Programul include concerte și momente artistice în fiecare seară, iar pe 22 decembrie, Moș Crăciun va sosi cu daruri pentru copii.
Ce prețuri au mâncarea și băutura la Târgul de Crăciun din Timișoara
Zona gastronomică oferă o varietate de preparate tradiționale. Prețurile variază, de la 7 lei pentru un mic, până la 14 lei pentru 100 g de specialități din carne.
Produsele tradiționale precum toba, cârnații și șunca de casă au prețuri între 40 și 80 de lei pe kilogram.
Nici șoriciul nu este ieftin. Acesta se vinde cu 100 de lei pe kilogram și poate ajunge lejer și până la 200 de lei.
„Cu banii pentru 5 kg de șoric îmi iau jumătate de porc”, a comentat un român la articolul postat de ziarul local Opinia Timișoarei, pe pagina de Facebook.
Pentru o felie de pâine cu untură și ceapă, prețul ajunge la 5 lei, iar pâinea în țest, un deliciu tradițional, costă 20 de lei/kilogram.
Pentru băuturi și deserturi, un vin fiert costă între 12 și 15 lei, o cafea 8 lei, iar colacii secuiești sunt 25 de lei bucata.
Activitățile pentru copii, precum roata panoramică și trenulețul turistic, au prețuri între 16 și 30 de lei, în funcție de vârstă.