Cuprins:
Cât costă un mic
Printre cele mai ieftine produse pe care le găsiți la Târgul de Crăciun din Timișoara se numără pâine, 1 leu sau 1,5 lei, pâinea cu untură și ceapă, 5 lei, dar și vestitul mic, care costă 7 lei.
Produsele tradiționale nu lipsesc. Pentru 100 de grame de frigărui, ceafă de porc, ciolan, piept și pulpe de pui, dar și pește, vizitatorii trebuie să plătească pentru o porție 14 lei.
De asemenea, o bucată de cașcaval pane se vinde cu 8 lei, același preț fiind cerut și pentru o porție de cartofi prăjiți. Delicioasa tobă se vinde cu 45 lei/kilogram, iar prețul ar putea urca și până la 70 de lei.
Până când poate fi vizitat Târgul de Crăciun din Timișoara
Iubitorii de slănină cu boia sau jumări trebuie să scoată din buzunar câte 40 de lei, iar prețul cârnaților variază între 50 și 80 de lei. În plus, 1 kilogram de șuncă de casă costă 70 de lei, iar de la tarabe nu lipsește nici șoriciul, care se vinde cu 100-200 de lei/kilogram.
În aceeași ordine de idei, ceafa se vinde cu 80 de lei, iar în cazul murăturilor la borcan prețul poate ajunge la 150 lei per kilogram. Totodată, un kilogram de telemea de vacă costă 40 de lei, prețul per kilogram în cazul celei de oaie ajunge la 60 de lei.
Brânza de burduf costă 80 lei/kilogram, iar cunoscutul kurtos kalacs costă 25 de lei.
Târgul de Crăciun din Timișoara se desfășoară în acest an în Piața Victoriei, Piața Libertății – unde este un patinoar, Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe, dar și în zona Lipovei. Poate fi vizitat până în 5 ianuarie 2025.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro