Atacurile rechinilor sunt rare în Marea Roșie, însă au mai avut loc incidente de acest fel în care au fost implicați turiști, în ultimii ani.
În 2020, un tânăr ucrainean și-a pierdut un braț, iar un ghid turistic egiptean a rămas fără un picior, după ce au fost atacați de rechini, potrivit ahramonline.
În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în timp ce înota, iar un atac similar a ucis un turist german în 2015.
Și în 2010, un val de cinci atacuri în decursul a cinci zile, în apropierea punctului turistic Sharm el-Sheikh, a dus la moartea unei femeie din Germania, în vârstă de 70 de ani, și a rănit alți patru turiști străini.
Ca răspuns la atacuri, plajele din populara stațiune turistică au fost închise timp de peste o săptămână, zeci de rechini au fost prinși și uciși, iar guvernul local a emis noi reguli care interzic hrănirea rechinilor și restricționează înotul.
O româncă în vârstă de aproape 50 de ani a fost ucisă în urma unui atac al unui rechin, în timp ce înota în Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, au declarat surse oficiale, citate de Reuters.
Informația vine după ce vineri o austriacă de 68 de ani a murit tot în urma unui atac al unui rechin. Autoritățile cred că atacul a avut loc în același zi.
În aprilie, site-ul de știri Daily Mail din Marea Britanie a selectat Egiptul drept una dintre cele mai bune destinații turistice pentru primăvara și vara anului 2022, ocupând locul al doilea pe o listă a destinațiilor de vacanță de top.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!