Suma negociată a fost de 500 €

Bineînţeles, contra unei sume de bani. Astfel, cei doi candidaţi, unul din Sineşti, Ialomiţa, iar celălalt din celebrul sat Fierbinţi Târg, tot din Ialomiţa, au fost de acord să le dea celor doi “reprezentanţi” ai parapsihologului fictiv suma de 500 de euro, în schimbul serviciului pe care l-ar fi făcut Apolodor Manolea pentru ei… Înţelegerea a fost ca banii să fie achitaţi doar după câştigarea alegerilor, ca şi “garanţie” a succesului electoral! Pe lângă partea amuzantă, acţiunea reporterilor Libertăţii scoate în evidenţă un aspect foarte clar: reprezentanţii noştri la alegeri fac orice pentru a pune mâna pe ciolan, indiferent cât de derizorie este situaţia în care se complac!

Aşa au decurs discuţiile cu doi candidaţi la primărie

Comuna Sineşti, candidat I. D.
Reporter: Suntem reprezentanţii, nu ştiu dacă aţi auzit, lui Apolodor Manolea… parapsiholog.
Candidat: Aşa..

R: A fost implicat în campania preşedintelui Băsescu, cu Flacăra violet!
C: Da, da! (n.r. – râde)
R: Ideea e în felul următor, noi putem să-l aducem, unde vreţi, să stea câteva ore cu dumneavoastră. Stă câteva ore cu dumneavoastră, noi vă garantăm că succesul e asigurat. E contra cost. Plătiţi în cazul în care câştigaţi.
C:Şiiii, ce preţuri presupune asta?
R: Păi, depinde de numărul de ore, cât va sta el! El fie stă cu dumneavoastră, fie merge acolo, la şcoală, la secţia de votare ca să încerce să influenţeze oamenii…
C:Şi ce presupune?
R: Pleacă de undeva de la 500 de euro! Despre calităţile dânsului nu ştim ce să vă spunem, pentru că altfel am face şi noi ce face dumnealui, dar are nişte puteri senzaţionale! (…) O să vă dea să purtaţi ceva violet ori să vă puneţi în piept ceva violet. Ori o eşarfă, ori o cravată… Să aibă legătură cu flacăra violet (…)
C:Eu, în principiu, sunt de acord! Da!
R: Pentru trei ore e 500 de euro. Dacă vreţi mai puţin, să stea o oră (…) păi atunci îl aducem după- amiază! De la 5 la 8… impecabil!
C:Da şi săptămâna următoare… (n.r. – plata serviciilor)
Comuna Fierbinţi Târg, candidat C. G.
Reporter: Credeţi în minuni?
Candidat: Nu ştiu, spuneţi!
R: Aţi auzit de un domn, Apolodor Manolea? Sigur îl ştiţi… din fotografii…
C: A, da! Sigur, l-am văzut la televizor.
R: Am văzut în afişul dumneavoastră că purtaţi o cravată… violet!
C: Violet, da!
R: Ca flacăra violet. Dânsul s-a implicat în campania preşedintelui. Noi suntem practic oamenii dumnealui. Suntem mai mulţi băieţi, umblăm prin mai multe localităţi…
C: Şi ce trebuie făcut?!
R: Dumnealui se pune la dispoziţia mai multor candidaţi în ziua votului! Mai puţin dimineaţa, e luat!
C: Şi ce trebuie să facem noi atunci?
R: E ceva contra cost. El poate să vină să stea cu dumneavoastră câteva ore… numai cu dumneavoastră! Nu mai trebuie să spuneţi la nimeni! Dacă vă întreabă cineva cine e, sunteţi prieteni! El trebuie să stea în spatele dv. Purtaţi, dacă nu cravată, ori o…
C: Ceva violet!
R: O eşarfă, ceva violet… Şi câteva ore, cât doriţi dv.!
C: Care-i valoarea?
R: Tariful pleacă de la 400-500 €! Dimineaţa e luat! (…)
R: La ce oră să-l aducem?
C: Spre… 7, spre 5 aşa!
R: Deci, atunci vin cei mai mulţi oameni?
C: Eu aşa zic! Păi… pe la 17.00!
R: E o oră bună! Până la cât?
C: Păi vreo două ore aşa… Vedem care-i treaba şi poate prelungim! Şi unde vrea să stea domnul?
R: Lângă dv… dacă se ia cineva de el…
C: Am bodyguarzii!

Cine este Aliodor, adevăratul parapsiholog

Aliodor Manolea (medalion), personajul după care jurnaliştii Libertăţii s-au inspirat şi l-au creat pe parapsihologul fictiv Apolodor Manolea, l-a însoţit pe Traian Băsescu în campania electorală din 2009, iar presa a scris atunci că actualul preşedinte ar fi câştigat fotoliul de la Cotroceni cu ajutorul celebrei “Flăcări violet”.

Pe de altă parte, Mihaela Geoană a declarat că soţul ei, Mircea Geoană (contracandidatul lui Băse din 2009), ar fi fost atacat energetic de către Manolea.

Urmărește-ne pe Google News