Un studiu realizat de cercetătorii de la Charité, renumitul spital universitar din Berlin, a ajuns la concluzia că cei mici nu prezintă un risc de infectare cu coronavirus mai mic decât adulții.

Nemții au constatat că numărul de virusuri ce au putut fi identificate în tractul respirator al copiilor nu diferă de cel descoperit în cazul adulților.

În perioada ianuarie – 26 aprilie 2020, echipa condusă de cunoscutul virusolog Christian Drossen a analizat probe prelevate de la 3712 de persoane infectate și nu a observat o încărcare diferită cu noul coronavirus, în funcție de vârstă.

Prin urmare, autorii studiului au recomandat precauție maximă în privința redeschiderii școlilor și grădinițelor, recomandând o verificare atentă a fiecărui copil care intră în instituțiile respective.

Concluzia cercetătorilor germani este contrazisă de un studiu realizat de virusologii chinezi. Aceștia au cercetat modul în care au interacționat 636 de subiecți cu cele 1.245 de persoane cu care au intrat în contact, în Wuhan și Shanghai, în perioadele 24-30 decembrie 2019 și 1-10 februarie 2020.

Cercetătorii chinezi au observat că riscul de infectare la copiii de până în 14 ani a fost de circa trei ori mai mic în comparație cu grupa de vârstă 15-64 de ani.

”Concluzia noastră este că distanțarea socială, așa cum a fost aplicată în China în momentul izbucnirii epidemiei, a fost suficientă pentru ținerea sub control a răspândirii COVID-19. Chiar dacă închiderea școlilor nu a putut stopa virusul, măsura a contribuit la încetinirea ratei de transmitere cu 40-60% și a întârziat răspândirea epidemiei”, au scris, printre altele, cercetătorii chinezi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News