Dezechiparea se face cu atenţie
Spiritele s-au calmat după ce medicii din Capitală au confirmat că este vorba de o recidivă a malariei, nu de Ebola.
Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, spune că dacă Ebola ajunge în România va fi tratată aşa cum se face în toată lumea.
Acesta spune că, de mai bine de două luni de când au fost achiziţionate costumele de protecţie, în fiecare zi, medicii şi asistenţii care ar putea avea grijă de pacienţii infestaţi cu Ebola îmbracă şi dezbracă combinezoanele, învăţând tot ceea ce au de făcut în caz de alarmă.
“Din ce am aflat noi, în momentul de faţă, echipamentele pentru medici par să fie protective şi dacă ele sunt dezechipate după toate regulile, personalul nu se poate contamina. Dacă se fac erori în momentul dezechipării, atunci pot să apară situaţii în care personalul să se contamineze de la produsele folosite”, a mai precizat medicul.
Australia şi-a închis graniţele
Guvernul australian a hotărât să închidă graniţele pentru toţi cetăţenii care vin din ţările vest-africane, acolo unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infestare cu Ebola.
Autorităţile acestor state au criticat aspru măsura luată de australieni. Până în prezent, în Ţara Cangurilor nu s-a înregistrat nici un caz de febră hemoragică.