Ministrul sănătății a mai precizat că secția ATI, care își va restrânge activitatea, va fi dotată după cele mai moderne standarde.

„Secţia ATI îşi va restrânge activitatea. Se va renova complet şi se va dota Secţia ATI, va dura câteva luni, până la mijlocul anului viitor, pentru că va urma o renovare profundă, nu doar la suprafaţă”, a spus Alexandru Rafila.

„Chiar vrea să salveze acest spital, care a fost în pericol”

Alexandru Rafila a precizat, totodată, că are maximă încredere în cel care a preluat conducerea unității medicale, al cărui rol este să o salveze.

„Înţeleg că sunt anumite modificări. E un om care lucrează acolo de foarte mult timp, e un chirurg din spital şi e bine să fie un om din spital. L-am chemat de mai multe ori pentru că vrem să restructurăm acea zonă de ATI. Omul chiar vrea să salveze acest spital pentru că din punctul meu de vedere a fost în pericol, mai ales că medicii de la terapie intensivă, unii dintre ei au şi plecat”, a mai spus ministrul sănătății.

Răzvan Jitianu este medic primar chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon, iar din data 12 august 2024 este şi noul manager al Spitalului Pantelimon.

Urmărește-ne pe Google News